Polisbuss ZBM773 ett rullande övervakningskontor

loading...

ZBM773:
ORDNINGSHÅLLNING? ÅSIKTSREGISTRERING?

ZBM773 ett polisfordon som är ett rullande kontor med kameraövervakning ZBM773 ett polisfordon som är ett rullande kontor med kameraövervakning

I livestreamen från nationaldagen ute på Gärdet i Stockholm så kommenterade jag i videon en blå Mercedes buss tillhörande Polismyndigheten som står strategiskt positionerad snett bakom avslutsplatsen där folksamlingen höll till. Samma fordon följde hela marschen (för att dokumentera?) och stod även placerad invid SVTs lokaler när vi passerade.

Jag ville kolla upp vilka offentliga uppgifter som finns om just detta fordon och Transportstyrelsens hemsida hade en del intressant info om fordonet ifråga som bekräftar det jag påstår i videon mer eller mindre. Bifogar skärmdumpar från Transportstyrelsen samt mina egna foton från livestreamen på YouTube. I början av klippet nedan ser ni polisbussen uppe på kullen till höger om folksamlingen.

2021-06-08 av Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Etikettmoln