Omfattande djurplågeri i Sverige

#riks​ #djur​
Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton! Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program: redaktion@riks.se Tipsa oss: tips@riks.se

Enade Sverige om djurplågeri från sidan 30 i partiprogrammet:
”Vi kommer införa hårdare straff för djurplågeri”Om du till exempel ser en granne sparka sin hund eller plågar sitt djur på annat sätt ska du anmäla det till polisen. Detta gäller även om man upptäcker plågsamma djurtransporter. Då kan polisen starta en förundersökning. Det innebär att du får berätta om vad du sett, grannen blir förhörd och eventuellt andra vittnen. Finns det tillräckliga bevis för brottet lämnas ärendet över till åklagare. Därefter bedömer åklagaren om bevisen är tillräckliga för att väcka åtal. Djurplågeri är ett brott som i dagsläget kan leda till böter eller fängelsestraff. Enade Sverige vill alltså att minimistraffet är fängelse i 6 månader om någon döms för djurplågeri. Enade Sverigekommer också förbjuda halal och kosherslakt i Sverige då vi anser det vara en form av djurplågeri och det förekommer olaglig halalslakt redan idag där man slaktar djur utan bedövning i garage och källarlokaler. Halal och kosherkött som importeras till Sverige kommer beskattas hårt."

Enade Sverige förordar fri och alternativ media
2021-03-10 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln