Att begå brott med fängelse i straffskalan borde va en enkelbiljett ut ur Sverige!

Klicka på bilden för att komma till artikel inne hos Nyheteridag.se Klicka på bilden för att komma till artikel inne hos Nyheteridag.se

Vi ser alarmerande rapporter i alternativa medier om överfulla fängelser mycket pga den regim vi tyvärr har i Sverige. Andelen brottslingar som inte är född i Sverige är högre än andelen svenska brottslingar. Enade Sverige vill rehabilitera våra egna svenskar som hamnat snett först och främst. Sverige är inte en humanitär stormakt och vi kan inte inte ta hand om allt och allas kriminella.

Personalen på fängelserna har själva berättat för mig att dom inte har resurser som krävs för att lägga ner den tid och energi på varje intagen för att ge denne rehabilitering. En ordentlig rehabilitering som behövs för att den som begått brott skall kunna komma ut och leva ett normalt liv och bidra till samhället igen. Kriminalvården ges för lite resurser i förhållande till det höga antalet som skall avtjäna fängelsestraff med den rådande tillströmningen av fängelsekunder.

ENADE SVERIGES LÖSNING:

Delvis från Enade Sveriges partiprogram sidan 45:

"Vi vill ge dom som har begått brott rehabilitering"

Vi vill börja med att säga att icke-medborgare som begått brott med fängelse i straffskalan skall utvisas omgående till ursprungslandet och där avtjäna sitt straff om det av olika anledningar inte går att göra så avser vi skicka dom till ett billigare alternativ och avtjäna straffet på ett annat lands anstalt.

I händelse av att ursprungslandet vägrar ta över ärendet så kommer Sverige påminna landet om att allt bistånd kan komma dras tillbaka - då kommer övertagandet gå snabbt och effektivt. Därefter får personen sitt eventuella svenska medborgarskap tillbakadraget och obligatoriskt inreseförbud till Sverige.

Ingen skall komma till Sverige - begå brott - och bo på lyxhotell på skattebetalarnas bekostnad.

Sammanfattning:
Invandrare som begår brott med fängelse i straffskalan inom dennes första 10år i Sverige oavsett om den är medborgare eller ej skall omgående utvisas och det eventuella svenska medborgarskapet dras tillbaka samt med inreseförbud för att säkerställa att personen ifråga aldrig mer sätter sin fot i landet.

Vi vill att Sverige satsar mer på kriminalvården så man kan täcka det personalbehov som finns. Vi menar att anstalterna och häkten är avsedda för våra svenska medborgare. Vi vill se till att kriminalvården blir bättre utrustad, att personalen får mer utbildning och större möjlighet att lägga ned tid på respektive klient för att göra ett fullgott rehabiliteringsarbete. Som det är idag hinner personalen inte med att göra bättre än de mest grundläggande för dom intagna. Vi vill se mer motiverad kriminalvårdspersonal så dom kan hjälpa fångarna att rehabilitera sig. Ingen kommer släppas ut på gatorna innan full strafftid och ordentlig rehabilitering genomförts och där bedömningen är av sådan art att den som begått brott anses kunna leva ett normalt laglydigt liv igen. Klienterna har mycket dötid som bör utnyttjas. Dom kostar trots allt skattebetalarna enorma summor och kan vara behjälpliga i olika samhällsprojekt. Vi anser att skattebetalarna kan kräva en del tillbaka av dom intagna också.

"Psykvården skall kraftigt ses över, all form av tvång och bestraffningar inom dessa forum kommer ses som förlegade metoder att uppnå ett tillfrisknande och fungerande liv för de människor som söker sig till eller blir tvingade in i denna form av vård. 2019-05-01 // Bosse Jonsson för Enade Sverige"

Läs mer om hur vi tänker i olika frågor: Enade Sveriges Partiprogram
(öppnas i ett nytt fönster)

2021-03-04 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln