Chris Forsne: Vi behöver en seriös debatt om Corona!

Chris Forsne har erfarenhet från SVT som journalist och programledare. Hon gav sina synpunkter i ett tidigare program om förljugenheten i SVT som blev mycket uppmärksammat. (Sök på ordet "Chris" i sökrutan uppe till höger för att hitta detta program.)

I detta program beskriver hon den desperation som många upplever i väntan på vaccin. Varför klarar man inte av att hantera frågan och vart tar vaccinerna vägen.
Hon saknar en tydlig ledning och är bekymrad av att det hela tiden kommer nya besked.

Chris undrar om statsminister Stefan Löfvén och resten av regeringen är vaccinerad. Det skulle vara mer rimligt att prioritera regeringen som har ett ledningsansvar. Vaccinsamordnaren har märkligt nog talat om att skicka vaccinet till fattiga länder. Det har också varit en diskussion om att prioritera utanförskapsområden.

Samtalet kommer in på den stora bristen på kunskap. Hjälper nedstängningarna? Hur ska man värdera de negativa effekterna av alla åtgärder? Hur påverkas företagen och den kreativa processen i verksamheterna?

Chris ifrågasätter kompetensen hos de som har ansvar. Hon kommenterar att SVT och Sveriges Radio hänger och sablar ner ut den grupp av forskare som i en sluten facebookgrupp ifrågasatte Folkhälsomyndigheten. Hon menar att SVT lägger en våt filt över all debatt.

I England och Frankrike pågår en mycket mer öppen debatt, menar Chris. Vi saknar tradition av sakdiskussion.

Slutsatsen blir att vi ska försöka få igång en diskussion med kompetenta experter och forskare.
--------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.
Mail: info@swebbtv.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-03-03 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln