Ledaren nr 42 - Agenda 2030 innebär ett ja till global planekonomi

"Agenda2030 sattes av FN 2015 och har stadfästs i en resolution. Det handlar om 17 mycket breda mål, inte förhoppningsfulla målsättningar, utan mål som verkligen skall genomföras. Dessa består i sin tur av 8-12 delmål, vart och ett med 1-4 mätbara uppfyllelser. Totalt pratar vi om en ribba med 249 parametrar som ska vara uppfyllda när allt är klart.

Och som vi ska se så är detta inte heller nog. Inte i Sverige! Landet som tagit på sig rollen att vara världens goda samvete måste förstås vara bäst i klassen och göra ännu mycket mer.

De 17 punkterna kan annars vid ett första ögonkast tyckas harmlösa, ja, rent av svåra att inte omfamna. För vem kan inte hålla med t ex om punkt 1, att vi ska avskaffa fattigdomen?

Vad som anses nationellt rimligt är dock upp till var och en att tolka, eller rättare sagt, upp till ländernas respektive regeringar. Och vi svenskar gör tydligen alldeles för lite. Det är i alla fall vår regerings tolkning. Man gör helt enkelt sin egen politiska agenda ’FN-sanktionerad’.

Spendera tio-femton minuter så kommer du få veta vad det är vår riksdagsledamöter sagt ja till. Kan vara särskilt intressant om du råkar vara en av dessa, som valde att frånvara under omröstningen, lade ner din röst, eller glatt röstade ja, bländad av alla tjusiga floskler.

Magnus Stenlund"

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sustainable_Development_Goal_targets_and_indicators#Goal_1._End_poverty_in_all_its_forms_everywhere
rka.nu/agenda2030.2868.html

-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: www.swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.
Mail: info@swebbtv.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-25 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln