Nya förslaget: Nu måste riksdagsledamöterna dyka upp på jobbet

"Förr hade det varit otänkbart att dra in arvode för en riksdagsledamot som uteblivit från voteringar. Då var man förtroendevald på ett hedersamt uppdrag – en auktoritet i bygden man representerade. Idag är ledamöterna mer som partianställda. På gott och ont. Vi är nog många som vill se frejdiga debatter där de främsta politiska begåvningarna bryter sina ideologiska skillnader mot varandra i riksdagens talarstol. Så ser inte politiken ut längre. Det är partierna som är aktörerna med all makt. Ledamöterna är endast förmedlare av partiernas ståndpunkter."

Läs Dick Erixons krönika på Samtiden: https://samtiden.nu/2021/02/riksdagsl...​

Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton! Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program:
redaktion@riks.se Tipsa oss: tips@riks.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-24 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln