Lögner och mediedrev – ordningsvakten Mattias Elb om historien som skakade Sverige

En höggravid svart kvinna förs skrikande bort av ordningsvakter en kväll i Stockholms tunnelbana januari 2019 och nyheten om väktarrelaterat övervåld spred sig som en löpeld genom den svenska median. I flera veckor gick drevet som resulterade i att en av de tjänstgörande ordningsvakterna, Mattias Elb, hamnade i den svenska journalistkårens fokus i så hög utsträckning att hans arbetsgivare valde att avskeda honom. Men var mediedrevet verkligen befogat? Hade Elb och hans kollegor brukat oproportionerligt våld och fick Elb någonsin en chans att förklara sig i media? Exakt24 får träffa Mattias Elb som är aktuell med sin bok ”Ordningsvakten: minnet av ett mediedrev”. Musik: The Sound of a Dollar - DJ Williams

Prenumerera på Exakt24's YouTubekanal

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-19 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln