BENSINUPPRORET 2.0 & Ulf Bejerstrand

Fem tankar från coachen:
1. Vem är Peder Blohm och vad har han för bakgrund?
2. Varför behövs ett uppror angående drivmedel?
3. Är el bättre än olja och i så fall varför?
4. Handlar detta om klimatet eller mer om pengar?
5. Kommer ”Gröna Vågen” att få en ny ”våg”…?

I en värld som mer och mer gör reklam för dom stora städerna, där det är lätt att stirra sig blind på fördelen med att just bo tätt ihop i stora bostadsgetton. Idag har vi facit på vad trångt boende människor i storstäder kan få för problem vid en katastrof av något slag. Mat, vatten, information, bränsle, värme, ja ALLT kollapsar om nätet lägger ned och sjukvården hamnar lätt i panik. Då dyker ju nästa delikata fråga upp; varför avfolka landsbygden och varför blir saker som dom blir. Finns det tankar bakom som vi inte känner till, eller drivs dessa stora frågor via en Regering som inte vet vad att göra, för p g a detta så gör dom bara NÅGOT, oavsett vad detta NÅGOT egentligen innebär för dom som drabbas av deras okunnighet och därtill handlingsförlamning, förutom när dom handlar destruktivt och gör NÅGOT, som i detta fall mördar möjligheten att bo ute i landet för många.

Är vi i Sverige så tafatta att vi bara ryter till i armvecket EN enda gång och sen så tystnar vi, vi liksom somnar in. Att denna sömn förstärks via media som gör allt för att dissa folkets röst och slickar uppåt så gott det går om det går, för annars blir man ju inte insläppt på bal i Regeringens utfrågarsal när det är dags för medias tafatta frågestunder.

SVERIGES RIKSDAG HAR 866 FÖLJARE: https://www.facebook.com/pages/Sverig...​ AFTONBLADET HAR 501.149 FÖLJARE: https://www.aftonbladet.se/.../bensin...​... BENSINUPPRORET 2.0 HAR 565.400 MEDLEMMAR: https://www.facebook.com/groups/bensi...​

Så med detta facit i handen, så borde det vara uppenbart att frågan om Sveriges landsbygd måste upp på bordet, för Sveriges lunga består ju av just landsbygden och sabbar vi möjligheterna att bo där, ja då går nog luften ur detta fantastiska land…

Prenumerera på Uffes YouTubekanal

”Vi kommer verka för att helt ta bort skatten på drivmedel”Vi anser att svenska folket förtjänar skattebefriade drivmedel. Det är tillräckligt dyrt att äga ett fordon som det är idag och vi tror att det bara skulle innebära fördelar bådeför enskilda individer och för en stor mängd företag med billigare drivmedel. Till exempel så i april 2020 kostade bensinen i genomsnitt 12,64 kronor litern. 73 procent, eller9,22 kronor, av priset utgjordes av skatter. Bensinskatt är ett samlingsbegrepp för koldioxidskatt, energiskatt och moms. Enade Sverige kommer verka för att ta bort all skatt på drivmedel. Detta är också ett steg i rätt riktning då vi vill se att landsbygden får ett uppsving det ska gå ihop ekonomiskt att bo t.ex. i Norrlands inland och färdas långa sträckor i sitt fordon dagligen. När vi lyckas genomföra detta kostar drivmedlen några kronor litern. Överkomligt anser vi. Samtidigt vill vi införa ett pristak att så drivmedelsbolagen ej kan lägga på mer än 2kr litern i vinstmarginal." (Från Enade Sveriges partiprogram s.27)

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-08 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln