Swebbtv Nyheter 5 februari 2021
 

Välkommen till Swebbtv Nyheter 5 februari 2021
Under gårdagen kom beskedet från regeringen att Sverige kommer att
införa ett vaccinationspass för covid-19, för att människor ska kunna
resa och andra evenemang.

Många har haft farhågan att människor kommer tvingas att ta vaccin mot sin vilja och har varit tveksamma till vaccinet då det är hastigt framställt och dessutom använder en helt ny och obeprövad teknik.

Kritiker menar också att detta är ett sätt att indirekt tvinga de som är avvaktande till de nya vaccinen, då alternativet är minskad frihet. Enligt svensk grundlag får dock inte svenska medborgare förhindras att röra sig fritt i landet, eller tvingas att medicinera mot sin vilja.

Larmen om de många biverkningarna efter vaccineringar har varit många och ingen vet hur långtgående bieffekter vi kan se på lite längre sikt. Förutom denna nyhet förlänger nu regeringen alkoholrestriktionerna på restauranger ytterligare en vecka med möjlighet till ytterligare förlängning. En lättnad för många var dock att gymnasieungdomar ska tillåtas återuppta sina idrottsaktiviteter.
friatider.se/nu-55-doda-efter-svensk-vaccinering

thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/smitta-och-skydd-coronaviruset/vacciner-och-coronaviruset/vanliga-fragor-om-mrna-vaccin

Statliga Telia och förre vd:n Lars Nyberg och två medarbetare friades från åtalet om mutbrott i Svea hovrätt trots att de bevisats ha mutat Uzbekistans diktators dotter med 3 miljarder kronor i utbyte mot 3G- och 4G-licenser. Mutan är historiskt hög med internationella mått. Enligt hovrätten är mutan laglig eftersom den inte gick direkt till politikern – utan till hans dotter. Åklagaren kräver att en lagändring införs.
Det rapporterar tv4
tv4.se/klipp/va/13318898/teliachefer-friades-nu-vill-aklagaren-se-lagandring

Försvarsmaktens nya programserie på Youtube som kallas "När kriget kommer" tar upp klimatförändringar som huvudorsak till framtida konflikter. En konflikt de menar redan kan ha påbörjats.

Trots den rådande pandemin har invandringen till Sverige fortsatt i till synes oförminskad takt. Statistik från FN:s flyktingorgan UNHCR gör gällande att Sverige tog emot näst flest kvotflyktingar i världen. Vi ringer upp Migrationsverket för att fråga om hur man har resonerat ur säkerhetssynpunkt.
samnytt.se/sverige-tog-emot-nast-flest-kvotflyktingar-i-varlden-2020/

Oberoende småsparare har stoppat en blankning av aktien Gamestop genom att tillsammans stödköpa aktien och på så sätt har hedgefonder på Wall Street förlorat miljardbelopp på sin spekulation att företaget skulle gå omkull. Blankning är en metod där man genom att sälja en lånad aktie och sedan och sedan köpa tillbaka den. Om aktien då har fallit i pris blir mellanskillnaden en vinst. Det är en spekulation i fallande pris. Därmed tjänar man på mellanskillnaden. Indignationen är nu stor i finansvärlden över händelsen.

World Economic Forum har nu pågått i Davos och i ett tal så varnade President Putin för destruktionen av traditionella värden och vår frihet. Han menade vidare att samhällsutvecklingen globalt går åt fel håll där den slutliga destinationen riskerar att bli alla mot alla. Putin kritiserade vidare de gigantiska företagen inom sociala medier och deras monopolistiska maktposition, och frågade sig hur väl deras företagsintressen korrelerade med allmänhetens intressen, bland annat med tanke på deras censur av internet.
summit.news/2021/01/27/putin-warns-of-conflict-that-would-mean-end-of-our-civilization/

Holmens pappersbruk var tvungna att stänga ner två av sina pappersbruk till följd av elbristen som pressar upp elpriserna i Sverige. Efter nedläggningen av kärnkraftsreaktorn i Ringhals vid nyår har behovet av elimport ökat. I morgon lördag får vi möta ekonomen Staffan Wennberg som ger oss en uppdatering om Parisavtalet. Han presenterar en skrämmande bild av hur Sveriges kostnader till FN startar på 12 miljarder om året och successivt ökar. Han förklarar också att pålagorna på den europeiska industrin kommer leda till kostnadshöjningar så stora att den europeiska industrin inte överlever utan massiva tullar mot omvärlden. Detta kommer leda till högre priser och lägre levnadsstandard i Europa.

På tisdagar och torsdagar publicerar vi Swebbtv Ledaren med Magnus Stenlund. Det är kortare reflektioner i aktuella ämnen. Se dem om du inte redan har gjort det. Du hittar alla program på Swebbtv.

Vi önskar er en trevlig helg.

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-06 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln