Regeringens nya kurs för nyanlända: fel att slå sin fru

Rebecka går igenom att regeringen har gett Migrationsverket i uppdrag att planera kurser för asylsökande, som särskilt ska betona frågor om hedersrelaterat våld och förtyck, könsstympning och barnäktenskap.

Regeringens beslut: "Migrationsverket ges i uppdrag att planera för och utreda vilka åtgärder som behöver vidtas för att förbereda inför ett genomförande av obligatorisk samhällsintroduktion för asylsökande."

--- "All information till barn och unga asylsökande, såväl ensamkommande som i familj, bör särskilt betona frågor om barns rättigheter, jämställdhet, hedersrelaterat våld och förtryck (inkluderat information om stödinsatser för våldsutsatta barn och unga), könsstympning och barnäktenskap.

" Läs mer här: https://www.regeringen.se/49838e/cont...​

#riks​ #regeringen​ #kurs​
Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton! Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program:
redaktion@riks.se
Tipsa oss: tips@riks.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-02-06 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln