Gratis el till folket

Nedan text från partiprogrammet sidan 23:

"Vi vill att Sverige nationaliserar elförsörjningen och utvecklar nya toriumkraftverk"

Enade Sverige anser att svenska folket skall ha grön och gratis el. Det får vara slut på vinstmaximerande elbolag som tampas om att få leverera elen till hiskeliga priser. Istället vill vi satsa på att bygga dom första svenska toriumkraftverken i Sverige. Dessa toriumkraftverk är mer miljövänliga än sedvanlig kärnkraft och vi har toriumfyndigheter i marken på svenskt territorium dessutom så vi kan bli självförsörjande på el många år framåt. Vi kommer producera så pass mycket energi att vi kan exportera el och det kommer göra det möjligt att ge hela Sverige gratis el. Utvecklingen på området går framåt i världen och vi anser att Sverige skall haka på och inte halka efter, men att man då gör det i allmännyttighetens tjänst.

2020-08-04 // Bosse Jonsson för Enade Sverige"

UPPDATERING:
Toriumkraftverk ger mycket mer ren energi än sedvanliga kärnkraftverk. Men...innan ett liknande bygge skulle kunna genomföras måste alla argument för och mot diskuteras öppet och länge inför folket i direktsända debatter följt av en folkomröstning i frågan. Om folket röstar JA så skall projektet dras i långbänk enligt försiktighetsprincipen för att säkerställa att vår hälsa och miljö inte äventyras.

Nedan följer en del intressant information om just Torium som energikälla:

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln