Swebbtv Nyheter 27 januari 2021

Välkommen till Swebbtv Nyheter 27 januari 2021

Spånga Kyrka blev under lördagsnatten utsatt för en brandbombsattack.
Det var andra gången på en vecka som den urgamla kyrkan blev attackerad och under natten vältes över 100 gravstenar omkull på kyrkogården i Solna för tredje gången i år. Antalet kristofobiska attacker på kristna byggnader och begravningsplatser har ökat dramatiskt på senare år och regeringen har valt att inte kommentera dessa brott. Däremot har Stefan Löfven gått ut och fördömt, när andra religiösa byggnader har attackerats.

Demokraterna vill återigen åtala Trump för riksrätt då de menar att Trump uppviglade till händelsen i Capitolium, trots att detta kan bryta mot konstitutionen enligt republikanska senatorer. President Joe Biden tror inte på en fällande dom i riksrätten.

Den skandalomsusade tidigare myndighetschefen för MSB Dan Eliasson får en ny ny välbetald tjänst. Samtidigt kraschar väljarnas förtroende för regeringen och MSB.

Utbyggnaden av 5G nätet har nu kommit igång i 37 svenska städer, något som kommer att innebära snabbare uppkoppling. Uppkopplingen till trots så finns det flera forskare som ställer sig tveksamma till den ökade strålningsnivån, då den sägs innebära risker för folkhälsan. Vi ringer upp Strålsäkerhetsmyndigheten för att få klarhet i frågan.

Black Rock som är en av de största ägarna på börsen har nu börjat kräva att företag ska tillsätta positioner i styrelsen baserad på etnicitet och inte kompetens i första hand. Detta för att Black Rocks investeringar ska ligga i linje med EU:s taxonomi. Kritiker menar att detta är en form av ren rasism och menar att det går emot lagen att utesluta människor på grund av deras hudfärg eller andra ytliga kännetecken och att denna hudfärgsfixering är förkastlig. Det rapporterar Dagens Industri.

Vi har ett program med Magnus Stenlund som tar upp pensionsfondernas aktivism i fjärde statsmakten nr 79. swebbtv.se/videos/watch/e04a4430-2f0d-4dc3-91cd-511a4a3c95eb

Swebbtv har många gånger rapporterat om riskerna med att bara förlita sig på grön el kan innebära svår elbrist i de svenska kraftnäten. Europa drabbades av ett historiskt kraftig frekvensfall den 8 januari som var den största incidenten på Europas kraftnät på 15 år då marginalerna i elförsörjningen har minskat. En konsekvens av den europeiska trenden mot förnybar el, som för med sig en allt större volatilitet i elproduktionen. Experter menar att detta kan leda till en stor blackout i Europa inom fem år. Det rapporterar Second Opinion. second-opinion.se/handelseforloppet-i-storincidenten-borjar-klarna/

Politikerna har nu återigen kört över befolkningen och ska genomdriva bygget av vindkraftsparken på Ripfjället som vi rapporterade i en intervju för en tid sedan. Detta trots att majoriteten av folket inte vill ha detta då det förstör miljön menar de. Vindkraftverken är förutom ineffektiva också väldigt farliga för både insekter och fåglar. Rotorbladen är dessutom omöjliga att återvinna och grävs därför ner i depåer i marken. Vintertid måste rotorbladen avisas med giftiga kemikalier från helikopter.
Australien kommer att införa en nytt regelverk som innebär att Google och Facebook blir betalningsskyldiga för externt nyhetsinnehåll. Detta har inte uppskattats av Google som nu hotar med att stänga sin sökmotor i Australien. Premiärminister Scott Morrison tar dock hoten med ro och meddelar att de inte svarar på hot ,och att de företag som vill arbeta i Australien och följa deras regler är välkomna. I Italien har nu restaurangägarna tröttnat på de fascistiska nedstängningarna och 50 000 restauranger har öppnat igen med ordinarie öppettider. Aktionen har fått önskvärd effekt och myndigheterna kan inte sätta emot när så många ställer sig upp samtidigt mot förtrycket.

Tack för att ni har tittat! Vi ses igen på fredag!
-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: www.swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.
Mail: info@swebbtv.se

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln