Swebbtv Nyheter 22 januari 2021

Välkomna till Swebbtv nyheter 22 januari 2021
Regeringen ställdes mot väggen i en interpellationsdebatt vad gäller de
stora IT-bolagens censur av fria medier. Interpellationen väcktes
av Sverigedemokraterna.

Runtomkring i Europa har protester mot avskaffande av friheter skett,
något som på vissa platser har lett till våldsamma sammandrabbningar med polis. Vi ger en sammanfattning av läget i de olika länderna.

Efter Joe Bidens installation i Washington DC skakas USA av en allt större polarisering. Den federala bankmyndigheten OCC i USA skärper nu sina direktiv mot att banker inte ska kunna stänga ned kundkonton på grund av politiska skäl. Detta efter att det framkommit att banker godtyckligt har stängt ned konton utan anledning precis som i Sverige där Swedbank har stängt ner bland annat Fria tiders konto på osaklig grund. Fria Tiders VD Widar Nord har nu  stämt Swedbank för diskriminering.  Det rapporterar Fria Tider
https://www.friatider.se/usa-forbjuder-banker-diskriminera-politiskt

Illegala migranter i tusental från Honduras har nu inlett en lång
vandring genom Guatemala för komma in USA efter Joe Bidens valseger då de hoppas att gränserna återigen är öppna.

Investeringar på runt 1000 miljarder planeras i norra Sverige av svenska och utländska företag. Men investeringarna är avhängiga av en stabil tillgång på grön el och att avflyttningen avstannar. ”Systemet kortsluter sig självt när ingen tar ansvar för helheten”, säger Klas Nilsson på metallföretaget Boliden.

Under decennier har äldrevården nedprioriterats i Sverige och i Agenda
medgav Lena Hallengren att detta var en bidragande anledning till den
stora massdöden på äldreboendena.

Nedprioriteringen har skett samtidigt som de senaste regeringarna oavsett partifärg, har prioriterat migration till Sverige. Ekonomiska experter gör gällande att ungefär 250 miljarder per år har lagts på migrationen till Sverige. Pengar som har tagits ifrån äldreomsorgen, hemtjänsten och andra områden inom välfärden som har drabbats av omfattande besparingar. Under 10 år har således 2 500 miljarder lagts enbart på migration. Kritiker menar att detta har varit en avancerad form av röstimport till Socialdemokraternadå över 90% av de som bor i utanförskapsområdena röstar på dem. Nästan hälften av de hittills drygt 10 000 svenskar som avlidit med Covid-19 är personer på äldreboenden.

Varje år skickas tiotals miljarder i bistånd utomlands av svenska skattebetalarnas pengar. Nu avslöjar Omni att så mycket som en tredjedel av biståndet försvinner i korruption. Det är Carin Jämtin som är generaldirektör över SIDA som är ansvarig för biståndspengarna. Förra året gav SIDA bort 52 miljarder.
https://omni.se/en-tredjedel-av-bistandet-forsvinner-i-korruption/a/LAqRx1

En 83-årig kvinna blev brutalt rånad och nersparkad vid en bankomat
innan jul. Kvinnan låg inne på sjukhus efteråt p.g.a. av en huvudskada efter händelsen, som fångades av övervakningskameror. Åklagaren yrkar nu på utvisning för mannen som är från Rumänien.

I Malmö sker ett åldringsbrott om dagen och majoriteten av rånarna är enligt polisen romska stöldligor. På grund av en artikel DN av Peter Wolodarski och Niklas Orrenius 2013, så försvårades polisens arbete mot dessa ligor då de förbjöds att föra register över personer som som var delaktiga i denna typ av brott. Vilket medföljt att brotten mot äldre kan fortgå ostört utan större inblandning av polisen.
https://samnytt.se/ranade-83-arig-kvinna-med-rollator-vid-bankomat-och-knuffade-henne-handlost-till-marken/

12 400 israeler fick Covid-19 efter den första dosen av Pfizers vaccin mot
Corona. Hittills har 2,15 miljoner vaccinerats i Israel. Trots alla larm om ett varmare klimat har Saharaöknen fått massor av snö som dessutom ligger kvar vilket den inte brukar göra.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni säger nu till SvD att hon är redo att gå till extraval om Stefan Löfven (S) inte ändrar sig om den nya
invandringslagen. Om detta bara är ett utspel eller riktigt hot är ännu
oklart. Liberalerna har länge lidit av allt sämre opinionssiffror. Det
rapporterar Fria Tider.

Project Veritas  avslöjar att Twitters ledning planerar att intensifiera sin censur av de röster som inte går i linje med deras egna åsikter. Den seniora chefen Vijaya Gadde säger att många fler konton, som de bedömer sprider konspirationsteorier, kommer att spärras permanent. Beslutet togs enligt Gadde den 7 januari 2021. Det rapporterar Newsvoice.
https://newsvoice.se/2021/01/twitter-censur-globalt/

Se vår intervju med ICA-handlaren John Curovac som i sin kamp för att freda sin butik
från ligister fått både lokalpolitiker och ICA -organisationen emot sig.
Tack för att ni har tittat!
Vi på Swebbtv önskar er en fin helg!
-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.
Mail: info@swebbtv.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-01-22 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln