Lars Bern kommenterar SVT Fake News om Swebbtv

Den 17 januari publicerade SVT Rapport ett inslag om Swebbtv som tyvärr innehåller en mängd felaktigheter.

Trots att programmet handlar om Swebbtv får vi inte komma till tals i programmet för att bemöta SVTs felaktigheter. Istället intervjuas Aftonbladets Karin Pettersson.
I detta program får vi en kommentar från Lars Bern om SVT:s inslag. Han förklarar också vad som ligger bakom SVT:s agerande.

Pontus Mattsson har haft flera telefonsamtal med Mikael Willgert i samband med reportaget. Trots det är redan rubriksättningen fel. YouTube har inte släckt ner Swebbtv. Vi har haft över 300.000 visningar på vår egen videosajt Swebbtv.se efter att kanalen stängdes ner på YouTube.

En annan felaktighet är att Swebbtv felaktigt påstås ha brutit mot Googles regler vilket inte stämmer. Pontus Mattsson frågar Google på vilket sätt Swebbtv har brutit mot reglerna men får inget svar från Google som är oåtkomliga och som vanligt vägrar svara på frågor.

Fastän Google inte svarar utgår SVT felaktigt från att nätjätten har skäl att stänga av Swebbtv.

Swebbtv har nått uppskattningsvis en miljon unika tittare det senaste året och har haft 25 miljoner visningar av program på YouTube. Trots det har det varit helt tyst i SVT om avstängningen. En avstängning som är den största attacken på yttrandefriheten i Sverige efter andra världskriget. En avstängning som SVT beskriver som en rimlig åtgärd.

Vi har kontaktat SVT och krävt att vårt genmäle förs in.
YouTube har inte släckt ner Swebbtv vilket SVT felaktigt påstår. Swebbtv publicerar sina program på Swebbtv.se och har haft mer än 300.000 visningar efter avstängningen från YouTube.

SVT publicerar okritiskt detta påstående från Google men har inte kunnat få fram uppgifter om på vilket sätt Swebbtv skulle ha brutit mot Googles regler. Istället antyder SVT att Swebbtv skulle förorda huskurer mot Corona eller påstå att vaccin innehåller microchip. Detta är falska antydningar och är inte något som Swebbtv har lyft fram.

SVT påstår att Swebbtv har mycket hårda ord mot invandrare vilket är falskt. Vår kritik riktar sig mot makthavare och mediekanaler som inte sköter sitt jobb.
----------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro 147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://swebbtv.se Där finns vår webbutik och där kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.
Mail: info@swebbtv.se

Enade Sverige förordar alternativ media
2021-01-19 // Bosse Jonsson för Enade Sverige

Etiketter: svt swebbtv fake news

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln