Självförsörjande på GMO-fri mat

Enade Sverige vill att Sverige skall kunna stå på egna ben samt att ge folket säker och nyttig mat. Enade Sverige vill att Sverige skall kunna stå på egna ben samt att ge folket säker och nyttig mat.

Utdrag ur partiprogrammet:
"Alla gamla jordbruk som EU-eländet sett till att få lov att stänga ner skall åter tas i bruk. Stora areal bördig mark runtom i landet skall åter få liv i en rejäl satsning på att bygga ut ekologiskt växeljordbruk så jordarna får vila/återhämta sig emellanåt för att få jorden så näringsrik och mineralrik som möjligt.

Vi vill som bekant också göra Sverige till en GMO-fri zon. Svenska folket - gammal som ung förtjänar att få äta äkta råvaror som är lokalproducerade anser vi! Vidare vill vi utöka butikernas sortiment av vildfångad fisk enligt ett hållbart manér. Vi har många fina matfiskar i våra svenska vatten. Exempelvis så per automatik blir maten på våra äldreboenden och i skolorna mycket bättre efter denna reform har satts i verket."


Varför vill Enade Sverige att Sverige blir en GMO-fri zon?
Ja det finns en rad argument både för och mot GMO. Det finns stora ekonomiska intressen involverat i detta område och många penningstarka aktörer på sidan som vill att vi äter GMO. Däremot finns det forskningsrapporter som talar om att GMO-föda kan ge allvarliga konsekvenser för vår hälsa. Däribland ökad risk för cancer. Detta ämne var en hetare potatis för ca 10 år sedan men har sedan dess inte fått mycket utrymme i våra medier.

Jag vill påminna er om försiktighetsprincipen. Ny teknik måste dras i långbänk särskilt när det handlar om sånt vi stoppar i oss som föda. Vi vet inte idag hur farligt GMO är och det vet vi inte förens om en 40-50år när ytterligare generationer människor ätit GMO-föda. Men jag menar att vi måste skydda våra barn och äldre och att svenska folket inte skall vara försökskaniner i detta GMO-experiment.

Det råder inte konsensus mellan forskare om att GMO-teknik skulle vara säkert. Däremot får dom som förespråkar GMO mer medialt utrymme. Därför förespråkar Enade Sverige att vi må ta detta på allvar och att vi är ett föredöme genom att vi låter försiktighetsprincipen råda i frågan.

Här är en neutral artikel i ämnet från Naturskyddsföreningen:
https://www.naturskyddsforeningen.se/gmo-och-genteknik?gclid=EAIaIQobChMIs9nR1uzJ7AIVirWyCh3RvgvREAAYASAAEgJJyPD_BwE

Dela gärna!
Av Bosse Jonsson för Enade Sverige
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter

Etikettmoln